dinsdag 3 augustus 2010

Elizabeth George
Elizabeth George werd als Susan Elizabeth George geboren in Warren, Ohio.
Toen ze achttien maanden oud was, verhuisde haar familie naar de baai van San Francisco. Ze woonden daar in een klein stadje.
Op haar 7e begon ze voorzichtig met schrijven. Op haar 8e had ze haar eerste schrijfmachine en op haar 12 voltooide ze haar eerste roman The Mysterie of Horseshoe Lake.
Ook haar tienerjaren spendeerde ze niet aan afspraakjes of meisjesdingen. Elizabeth schreef liever.
Elizabeth George studeerde aan de universiteit in Los Altos Hills en ging daarna naar de universiteit van Californië waar ze Engels studeerde. Ze studeerde ook psychologie aan de universiteit in Fullerton.Terwijl inspecteur Thomas Lynley nog met buitengewoon verlof is nadat zijn vrouw is vermoord, wordt Isabelle Ardery als zijn tijdelijke vervanger binnengehaald bij de Londense politie. Wanneer een lichaam wordt gevonden op een begraafplaats in Stoke Newington, krijgt Isabelle de kans om te laten zien wat ze waard is. Maar om zo snel mogelijk resultaat te boeken, moet zij toch eerst Lynley overtuigen terug te keren...
De zaak wordt er niet eenvoudiger op door enkele recente PR-flaters van de Londense politie die het zelfvertrouwen ernstig hebben ondermijnd. Isabelle staat onder constante druk van de media, en snel, misschien wel te snel, wijst ze dan ook een wel erg voor de hand liggende verdachte aan voor de moord.
Het onderzoek leidt Lynley en Havers intussen naar het natuurgebied New Forest. De oplossing lijkt te liggen in een geweldsdelict dat jaren geleden plaatsvond. Een zaak die een even tragische als schokkende afloop zal krijgen.
bron : Standaard uitgeverij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten